Новини и събития

Новини и събития

Новини

Икономически спад и нарастваща неплатежоспособност: какви са перспективите за к...

30/04/2024

В условията на икономически спад, страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) изпитват драматичен скок в неплатежоспособността на компаниите през 2023 г. Докато бизнесът първоначално устоява на бурята с помощта на мерките, взети от държавите, и тяхната подкрепа по време на пандемията от COVID-19, последващото премахване на тези инициативи, съчетано с макроикономически натиск, води до рекордно високи нива на несъстоятелност.

Прочетете още

Dassault Systèmes: „Бизнес информацията от Кофас предлага мащабни решения“.

04/04/2024

Като клиент на услугите за бизнес информация (BI) на Coface, Dassault Systèmes се възползва от цялостен пакет от решения за управление на своите търговски рискове. Скоринг, кредитни съвете, анализи: Услугите на Кофас ѝ позволяват да оценява своите търговски партньори, особено когато информацията е по-оскъдна или по-малко надеждна. Анри Борни, Директор Кредитен контрол, споделя защо препоръчва BI услугите на Coface.

Прочетете още

Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор

05/03/2024

Строителството и недвижимите имоти са сред най-цикличните индустрии. Чувствителни към промените на пазара на труда, цените на стоките и преди всичко към лихвената среда и достъпността на кредитие, в момента те изпитват затруднения и напрежение. Експертите по кредитно застраховане от Кофас споделят, че глобалната ситуация на световната сцена няма да се подобри през 2024 година.

Прочетете още

Застраховане на търговски вземания: 5 грешни твърдения

23/02/2024

Кредитното застраховане е огромен сектор - никой не е защитен от това да бъде заблуден. Нека развенчаем 5 мита за застраховката на търговски кредити.

Прочетете още

2024: Решаваща година според последния барометър на Кофас за секторен и държавен р

05/02/2024

След турбулентната 2023 г., която се оказа много по-добра от очакваното, 2024 г. се очертава да бъде колкото решаваща, толкова и несигурна както в (гео)политически план (с повече от 60 национални избори – президентски и/или парламентарни), така и в икономически план (с нарастващите рискове за все още забавящата се световна икономика).

Прочетете още
Всички новини

Журналисти

Ако сте журналист и искате да интервюирате представител на Кофас или да получите информация за нашите прес съобщения, доклади, събития и др.
 
Можете да се свържете с:
 
Пламен Димитров - Управител за България
plamen.dimitrov@coface.com
 
Тодор Цветанов - Ръководител отдел "Маркетинг и Комуникации"
todor.tsvetanov@coface.com
 
   
Journalists
Този сайт съдържа следните източници, които биха били интересни за Вас:
 
- Мисия на Кофас Груп
- Доклад за дейността на Кофас
- Новини и прес съобщения
- Икономически публикации
   
  • Bulgarian
  • English