Новини и събития
30/01/2024
Новини за продукти

Нашите клиенти ни се доверяват: „Беше важно решение да покрием рисковете си чрез...

Нашите клиенти ни се доверяват: „Беше важно решение да покрием рисковете си чрез застраховката на търговския кредит от Кофас“

Високоспециализирана компания в рециклирането на кабели и обработката на електронни отпадъци, Augusta Buntmetalle поднови и разшири своята дългосрочна застрахователна полица с Кофас Австрия.

 

AUGUSTA BUNTMETALLE, ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНА КОМПАНИЯ

Основана в Австрия през 1951 г. като компания за обработка на калай и олово, Augusta Buntmetalle GmbH днес е високо специализирана компания с около 40 служители, работещи в разглобяването на кабели и електронни отпадъци.

По-конкретно, те превръщат остарели и неизползвани кабели, метален скрап и електронни отпадъци в затворен цикъл на материали за многократна употреба. Фирмата се фокусира върху:

  • Рециклиране на кабели за производство на ценни суровини;
  • Електронни отпадъци, на които да вдъжнат втори живот;
  • Демонтаж: пълен демонтаж и оптимално рециклиране.

Augusta Buntmetalle е част от Augusta Group, собственост на Ing. Anton Pucher, които предоставят широка гама от услуги като разрушаване, рециклиране, управление на отпадъци... През 2022 г., Augusta Buntmetalle отчете годишен оборот от 40,5 млн. евро, което представлява увеличение от 22% на годишна база!

 

TRADELINER, ЦЯЛОстно РЕШЕНИЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА Малки и средни предприятия

Преди да се довери на Кофас, Augusta Buntmetalle е работела без програма за кредитно застраховане. През 2019 г. Augusta поискала от своя брокер Greco да проучи решения за кредитно застраховане, за да може да се възползва от възможностите за растеж с ограничени финансови рискове. Имали нужда от кредитен застраховател, който да ги следва на местно ниво и да отговори на основната им нужда: да развиват бизнеса си с пълно спокойствие и да защитават компанията от всякакви неплатени сметки от нейните клиенти. „За нашата компания беше много важна стъпка да има тази защита срещу неизпълнение на плащания“, казва Харалд Палуч, счетоводител в Augusta Buntmetalle.

Брокерът Greco препоръча Кофас, тъй като е лидер в застраховането на търговски кредити с капацитет да застрахова търговията в над 200 държави и да поддържа нарастващите операции на Augusta. Международният обхват на Кофас даде възможност на Augusta да разшири бизнеса си и да спечели нови поръчки, без да се тревожи за лоши вземания. „Всъщност се опитахме да намерим компания за кредитно застраховане точно за тази цел и накрая решихме да подпишем с Кофас“, подчертава Харалд Палуч. За Augusta, кредитната застраховка на Кофас беше най-рентабилният начин за ограничаване на експозицията към несъстоятелност на клиента.

 

ПОДНОВЕНО ДОВЕРИЕ И РАЗШИРЕНИ ПОЛИци

Augusta избра TradeLiner, решението на Кофас, предназначено за МСП. Полицата обхваща решения за вътрешна и експортната търговия и включва използването на CofaNet, онлайн инструмента за управление на полици на Кофас, където застрахованите бизнеси могат да управляват ефикасно своя договор, главно чрез изискване на лимити и подаване на заявления за щети.

През 2022 г. Augusta Buntmetalle поднови доверието си в Кофас и добави нови полици към портфолиото. Това подновяване също така беше възможност за подобряване на застрахователните условия. Важен критерий за този клиент! „Беше много важно решение да имам застраховка за търговски вземания от Кофас… Просто за да мога да спя спокойно! А кое е най-важното нещо в крайна сметка? - Да не се налага да използваме застраховката си за неплатени фактури!“, казва Харалд Палуч.

 

ПОУКИ

Качество на услугата: непрекъснат отзивчив и ориентиран към решения подход към клиента;

Експертиза: ефективни решения по теми (клаузи), свързани с договора, и способността на Кофас да разбира специфичния бизнес и неговите предизвикателства;

Сътрудничество: качествен брокерски опит и отлично съгласуване между отделните екипи - Акаун мениджъри и застрахователи (риск и търговски).

 

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА:

TRADELINER: Защита и покритие срещу риска от неплатени фактури;

ЗАСТРАХОВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ: Решението на Кофас

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English