Новини и събития
04/04/2024
Корпоративни новини

Dassault Systèmes: „Бизнес информацията от Кофас предлага мащабни решения“.

Dassault Systèmes: „Бизнес информацията от Кофас предлага мащабни решения“.

Като клиент на услугите за бизнес информация (БИ) на Кофас, Dassault Systèmes се възползва от цялостен пакет от решения за управление на своите търговски рискове. Скоринг, кредитен съвет, анализ: Услугите на Кофас му позволяват да оценява своите търговски партньори, особено когато информацията е по-оскъдна или по-малко надеждна. Анри Борни, директор Кредеитен контрол, споделя защо препоръчва БИ услугите на Кофас.

„Това е историята на стартираща компания, която сега е световен лидер, подкрепяйки всички индустрии в тяхното търсене на иновации“. Ето как Dassault Systèmes (3DS), основана през 1981 г., се описва днес като международна група с продажби от 5,95 милиарда евро (2023 г.).

Известна като "The 3DExperience Company", 3DS проектира виртуални среди за сътрудничество за физически лица и фирми, като им позволява да разработват иновативни и устойчиви решения за всички аспекти на ежедневието (здраве, транспорт, свързани продукти, потребителски стоки). Въпреки че не е кредитно застрахован, 3DS все пак се нуждаеше от достъп до качествена финансова информация от до, за да управлява своите търговски рискове. Групата търсеше надежден доставчик на информация, способен да покрие всички нейни пазари и да оцени финансовото състояние на своите 12 000 търговски партньори по целия свят.

Клиент на услугите за бизнес информация на Coface от 2022 г., чрез AU Group, 3DS сега се възползва от пълен пакет от BI решения: платформата iCON by Coface, Portfolio Insights, Economic Insights, както и месечен преглед с екипите на Кофас за поемане на риска, за да обсъдят най-много чувствителни случаи. За 3DS ефективното управление на търговските вземания се основава на получаване на резултати, кредитни препоръки и анализи на сектори и държави. Целта е да може да наблюдава своите многобройни контрагенти и компании, които са по-сложни за оценка, често разположени в страни, където информацията е по-оскъдна или по-малко надеждна (Азия, Съединени щати). Резултатът: отлични перспективи за развитие на партньорството 3DS x Coface. Точно както динамиката ѝ на растеж (+15% средно на година), броят на контрагентите, наблюдавани от 3DS, непрекъснато се увеличава: +3000 търговски партньори, оценени от 2022 г.! И скоро ще бъдат внедрени нови BI услуги: API решения, URBA360 за наблюдение на риска на доставчика и т.н.

В това интервю Анри Борни, директор Кредитен контрол, споделя опита си от БИ услугите на Кофас , които му позволяват да управлява ефективно търговските рискове, за да осигури развитието на 3DS.

  • Глобално покритие, кредитни рейтинги и препоръки, държавни и секторни рискове: как BI услугите на Coface позволяват на DSY да контролира своите търговски рискове?
  • Превъзходство на данните, месечен преглед с рискови застрахователи на Coface и уникални прозрения: защо Dassault Systèmes направи Coface свой уникален доставчик на информация.
  • Мащабируеми решения, наличност на екипа, иновация и дигитализация: причините, поради които DSY препоръчва бизнес информационните услуги на Coface.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English