Новини и събития
12/02/2014
Държавен риск и икономика - изследвания

Кофас затвърждава позиции в Латинска Америка с директно предлагане в Колумбия

Кофас затвърждава позиции в Латинска Америка с директно предлагане в Колумбия

Кофас присъства в Колумбия от 2007 г. благодарение на партньорството с Mundial Seguros, а наскоро получи и лиценз от местните регулаторни органи, който му позволява да кредитни застраховки в страната директно. Колумбийските компании вече ще могат да се възползват от професионализма на Кофас при предотвратяването на кредитния риск и защитата на своите вътрешни и международни търговски операции.

 

Колумбийският лиценз допълнително разширява досегашното стабилно присъствие на Кофас в Латинска Америка. Кофас е първият кредитен застраховател, който забеляза големия потенциал на  развиващите се икономики в този регион в края на 90-те години, а в момента притежава почти 40% от местния пазар на кредитно застраховане. В качеството си на лидер на този пазар, Кофас осигурява на местните компании най-добрата подкрепа в бизнес развитието им, благодарение на задълбоченото разбиране на локалните особености и способността да предоставя адаптирани за специфичните нужди услуги. По този начин компаниите в Колумбия ще бъдат подпомагани от местен екип, базиран в близост до своите клиенти и техните купувачи, като се възползват от предоставяната експертна оценка на риска.

 

„Кофас продължава своя растеж в развиващите се икономики. След Гана през 2012 г. и Индонезия през 2013 г., се фокусираме върху Латинска Америка като стратегически регион. Колумбия има огромен потенциал за растеж, към момента едва 500 компании използват кредитни застраховки. Благодарение на директното предлагане ще бъдем дори по-близо до клиентите си и ще можем да им предложим решения за развиване на бизнеса, който съответстват на техните нужди, без значение от размера им. Мултинационалните компании ще имат улеснен достъп до Кофас Global Solutions, уникална структура, създадена специално за тях. В момента Кофас присъства в девет страни в Латинска Америка и през 2014 г. ще продължаваме да укрепваме присъствието си и да утвърждаваме лидерската си позиция в региона”, каза Жан Марк Пилю, Главен изпълнителен директор на Кофас.

 

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English