Новини и събития
30/09/2014
Корпоративни новини

Експерти от Кофас и БТПП дадоха решения за стабилен износ

Експерти от Кофас и БТПП дадоха решения за стабилен износ

Доброто управление на рисковете при външнотърговските сделки е източник не само на сигурност при износа, но и на възможности за финансиране. В допълнение, предварителното събиране на информация за потенциалните контрагенти, заедно със застраховането на рисковете от неплащане от тях, е комплексно решение, което може да осигури стабилност при износа.

 

Това са част от полезните решения, които бяха дадени от Милена Виденова, управител на Кофас за България и от Цветан Симеонов, Председател на БТПП по време на кръгла маса „Финансиране на износа и защита от рискове от неплащане”. Събитието се състоя вчера, 29 сепетември 2014 г. в Пловдив, в рамките на откритото малко по-рано 70-то издание на Международния технически панаир.

 

round table website 2

 

Кръглата маса привлече компании от региона, които получиха информация за възможностите за проучване на чуждестранните си партньори, за услугите, които БТПП предлага и за прегледа на рисковете по страни и сектори в света. Милена Виденова отбеляза, че „Рискът може да бъде намален като се разчита не само на публична информация, а и на експертно мнение, за което може да се направи запитване към Кофас.” Всяка компания може и да застрахова рисковете от забавяне на плащането или от неплащане, а полицата може да се използва при обезпечение за банково финансиране. „Така тя може да си осигури достъпни средства за оборотни нужди, а и застраховката на плащанията е добра алтернатива на акредитива, банковата гаранция и други” – добави тя.

 

 

Проведената кръгла маса е първата от поредицата такива регионални инициативи в рамките на „Проект бизнес устойчивост и растеж” на Кофас България и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Инициативата цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите, особено на МСП. По време на кръглите маси се дискутират практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари. До края на годината подобни инициативи предстои да се проведат Бургас, Ямбол, Стара Загора, Плевен, Русе и Варна.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English