Новини и събития
25/09/2013
Корпоративни новини

Екипът от икономисти на Кофас нараства

Гржегорж Силевич

  

    В изпълнение на приоритета на Кофас да създава условия за по-сигурна търговия за компаниите, групата непрекъснато развива опита си в управлението на риска – сега чрез създаването на международна мрежа от главни икономисти в стратегическите региони (базирани във Варшава, Майнц, Истанбул, Сао Паулу и Хонг Конг). Те ще работят в тясно сътрудничество с изследователския отдел в централата в Париж.

 

   Основната роля на тези икономисти на Кофас ще е да бъдат по-близо до бизнеса в съответния регион и по този начин да осигурят по-обективен и детайлен поглед върху макро и микроикономическите рискове в съответните страни. От началото на 2014 г. нататък те ще подготвят местни анализи – регионални и секторни панорами. Икономистите ще предоставят и допълнителни задълбочени анализи на несъстоятелността и прогнози за страните от региона. Всичко това ще е необходимо за целите на установилите се вече като полезен източник на информация публикации на компанията – Кофас ЦИЕ топ 500, Кофас анализ на несъстоятелността и други.

 

 

    Гржегорж Силевич е професионалистът, който поема поста на главен икономист за региона на Централна и Източна Европа. Той е на 33 години, има предишен опит в Deutsche Bank, UniCredit Group и полското Министерство на финансите. Силевич е завършил престижната Варшавска икономическа школа и Purdue University в Индиана, САЩ.

 

„Гржегорж Силевич е доказал се анализатор на икономическото развитие в региона и притежава умения и опит, които са ценни за Кофас. Икономическата ситуация в развиваща се Европа е все още нестабилна и сложна, но въпреки това в региона има сериозни бизнес възможности. Да осъществяваме непрекъснато наблюдение на по-нататъшното развитие на компаниите и да поддържаме висока информираност е една от основните цели на тази нова позиция”, отбеляза Катержина Комповска, Изпълнителен директор на Кофас за Централна и Източна Европа.

 

„Присъствието на икономисти в големи региони на света първо ще подобри икономическите ни анализи. Всеки от тях ще бъде „местният глас” на Кофас в съответния регион, с цел от една страна да адаптира анализите на групата, а от друга – да прави регионалните издания. С тяхно съдействие вижданията на Кофас за икономическите рискове ще бъдат по-достъпни за клиентите и партньорите”, казва Ив Злотовски, главен икономист на Кофас.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English