Новини и събития
13/11/2014
Корпоративни новини, Държавен риск и икономика - изследвания

Варненски компании станаха част от проекта „Бизнес устойчивост и растеж“ на Ко

Варненски компании станаха част от проекта „Бизнес устойчивост и растеж“ на Ко
На закриващата кръгла маса от проекта „Бизнес устойчивост и растеж“  Милена Виденова, управител на Кофас България, и Иван Табаков - председател на Варненската търговско-индустриална камара, представиха решения за защита от рискове от неплащане за подобряване фирмената стабилност. Срещата между двете организации и представителите на местния бизнес се състоя на 13 ноември 2014 г. във Варна, а основната й тема бе „Застраховане на търговските кредити и защита от рискове от неплащане“.

 

Иван Табаков представи възможностите и усулугите, които палатата предоставя. На гостите на събитието бе прожектиран кратък филм за историята, целите и дейносите на палатата, като председателят постави акцента върху предимствата, които предлага членстовото в БТПП.

 

Милена Виденова от Кофас представи състоянието на българския бизнес и маркира съществуващите рискове. Тя акцентира върху пряката връзка между неплащането и понижаването на конкурентоспособността. За да запазят конкурентоспособността си, малките и средни предприятия могат да продължат да работят в условията на отсрочено плащане, като използват възможностите за проучване на състоянието на своите контрагенти и застраховане на на рисковете от неплащане от тях. Това е комплексно решение, което може да осигури стабилност в дейността. „Адекватното и ефективно управление на кредитния риск трябва да се базира на експертно мнение. Кофас е насреща с огромен информационен ресурс, гъвкави решения и опитни професионалисти. С такъв партньор управлението на вземанията води до стабилност, а това допринася за повишаване на конкуретоспособността“, отбеляза Милена Виденова.

 

ALIM6405

 

Това бе закриващата маса от проекта „Бизнес устойчивост и растеж” на Кофас България, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и регионалните палати. Целта на инициативата е да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите, особено на МСП. По време на кръглите маси се дискутираха практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари. От септември месец насам се проведоха кръгли маси с представители на местни компании в Пловдив, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Плевен и Русе.

 

ALIM6410

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English