Новини и събития
30/09/2015
Корпоративни новини, Държавен риск и икономика - изследвания

Специалисти от Кофас и ТПП-Добрич представиха стратегии за увеличаване на конку

Кръгла маса Добрич

На 24 септември на кръгла маса от инициативата „Бизнес устойчивост и растеж“ Милена Виденова, управител на Кофас България и Герман Германов, главен секретар на ТПП-Добрич, представиха пред фирми и банки възможности за увеличаване на конкурентоспособността.

 

Основната тема беше свързана с финансовите стратегии за по-добра конкурентоспособност, които бяха представени от Милена Виденова. Представителите на МСП и на банки в региона се запознаха с комплексните решения, свързани с проучване на длъжниците и застраховката на плащанията, когато има отсрочване. В съвременната действителност фирмите често изискват именно отсрочено плащане, не защото са в лошо състояние, а защото изпитват нужда от ликвидни средства. Представителите на Кофас подчертаха, че „рискът може да бъде намален като се разчита не само на публична информация, а и на експертно мнение, за което може да се направи запитване към Кофас. Доброто управление на вземания осигуряват стабилност, а това допринася за повишаване на конкурентоспособността“.

 

Г-н Германов от своя страна представи дейността на палатата, която предлага сериозна информационна подкрепа. Това също допринася за повишаване на конкурентоспособността на компаниите.

 

Проведената кръгла маса е седмата от поредицата такива регионални инициативи в рамките на „Проект бизнес устойчивост и растеж” на Кофас България, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и регионалните палати. Инициативата цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите, особено на МСП. По време на кръглите маси се дискутират практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари.

 

12

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English