Новини и събития
03/01/2023
Новини за продукти

Кредитно застраховане: Всичко, което трябва да знаете за тази услуга

Кредитно застраховане: Всичко, което трябва да знаете за тази услуга

Всичко, което трябва да знаете за кредитното застраховане.

 

За повечето собственици на бизнес, търгуващи с клиенти, финансовата стабилност на компанията им виси на косъм всеки път, когато плащането се забави. В случай на изпадане в неплатежоспособност на клиент, заплахата е още по-сериозна. Тези опасения насърчават лидерите на компаниите да считат финансовата защита за основен приоритет. Тук се намесва кредитното застраховане. Като прехвърлят риска от притежателите на полици върху застрахователите, тези договори ги защитават срещу последствията от неуспешно плащане от страна на техните клиенти. Нека да разгледаме по-подробно какво представляват тези договори и защо тези услуги могат да бъдат безценни за вашия бизнес.

 

Какво е кредитно застраховане?

 

Известнo също като „застраховка на търговски кредити“, "защита на лоши дългове" или "застраховка на експортни кредити", кредитното застраховане защитава бизнеса срещу загуби, които биха могли да възникнат от неизпълнение на плащанията от техните клиенти. Вместо да бъде пряко засегнат от неплатени и просрочени фактури и потенциално изправен пред проблеми с оборота или дори фалит, застрахованата страна получава частично или изцяло компенсация за понесените загуби от застрахователите. Компаниите могат да предявяват претенции, независимо дали работят на местния пазар или продават продукти в световен мащаб (износ).

 

Тези договори осигуряват ефективно средство за защита на вашия оборот и поддържане на паричния ви поток, давайки ви увереността да развиете бизнеса си и да предоставите кредит на нови английски или глобални клиенти.

 

За да ви помогнем да управлявате вашите кредитни решения за повтарящи се транзакции, ние предоставяме финансови препоръки под формата на удобен инструмент: Credit Opinion. Кликнете, за да разберете как тази услуга може да допълни вашата кредитна застрахователна полица.

 

Как работи кредитното застраховане?

 

Налице е договор за кредитно застраховане за всяка ситуация и за всички видове компании. Когато създавате политиката си, от вас се иска да предоставите информация за вашия собствен бизнес и скорошна история на загубите, както и за вашите купувачи, така че да може да се оцени тяхното финансово състояние. Това ще позволи на вашите застрахователи да установят периода на фактуриране и кредитния лимит, който трябва да предоставите на всеки купувач.

 

Целта на кредитното застраховане не е да ви защити срещу неуспешни плащания на вашите клиенти, каквото и да стане. Идеята е да ви помогнем да определите най-добрия начин да управлявате бизнеса си и да ви подкрепим, ако тези предпазни мерки се окажат недостатъчни. Вашите застрахователи ще продължат да наблюдават ситуацията по време на полицата и ще коригират вашето решение въз основа на новите разработки.

 

Простo заявка за контакт е единствената стъпка, която трябва да предприемете, когато клиентът не плати навреме. Услугата включва събиране на задължения, което значително намалява загубата на печалба, поради неплащане.

 

В зависимост от застрахователните полици, вашият договор може да ви покрие за единичен риск или срещу множество проблеми, включително лош дълг, забавено плащане, рискове преди изпращане, природно бедствие, политически риск и др.

 

Какви са предимствата на кредитното застраховане?

 

Застрахователните полици за кредитно застраховане осигуряват няколко ключови предимства за притежателите на полици.

  • Увеличени продажби за по-добър растеж:

С подкрепата на вашата застрахователна полица и инструментите, предоставени от Icon от Coface, вие можете да идентифицирате нови клиенти, на които можете да се доверите извън обичайния си комфорт при кредитен риск. Това може да ви помогне да проучите нови пазари, за да търгувате, докато увеличавате продажбите си със съществуващите си клиенти.

Благодарение на добавеното ниво на сигурност вие също ще можете да предложите по-конкурентни условия на плащане и да се чувствате уверени с по-високи кредитни експозиции, като по този начин привличате нови клиенти.

  • Намалено обезпечение за лоши дългове и по-сигурни резултати:

Лошият дълг е тежко бреме за собствениците на бизнес, което кредитното застраховане може да смекчи до степен, че „спешните пари в брой“ вече не са задължителни. Вместо да се налага да пазят ликвидността настрана, компаниите могат да разчитат на своите полици, за да ги обезпечат и да разпределят допълнителния паричен поток към по-стратегически инициативи, които могат да стимулират бизнеса им.

  • Подобрен паричен поток:

Неплатените фактури са ключов фактор за неплатежоспособност. Забавените плащания и неизпълнения могат да причинят значителни проблеми с оборота и паричния поток, които понякога се оказват фатални за бизнеса. Чрез намаляване на времето, през което дадена продажба остава незавършена и пристъпване към своевременно събиране на дълга, вашият застраховател ви помага да консолидирате собствените си финанси.

  • Намалени разходи за кредитно управление:

Колкото повече време отнема вземането на бизнес решения, толкова повече страда рентабилността. Преследването на лоши дългове ви пречи да се съсредоточите върху това, което правите най-добре, а именно разрастване на бизнеса ви и напредък с партньорствата ви. Icon от Coface подкрепя вашия растеж, като ви предоставя точната информация в точното време, чрез по-интелигентни кредитни проверки.

  • По-добри банкови условия:

Притежаването на полица за кредитна застраховка ще ви помогне да спечелите доверието на банковите институции, които от своя страна ще одобрят намалени такси за финансиране или по-големи линии за вземанията, обхванати от вашия договор. Знаейки, че вашите продажби са застраховани, ще направи банкерите по-уверени да ви предоставят капитал и достъп до търговско финансиране.

 

Ако търгувате с клиенти при отворени кредитни условия, тогава кредитната застраховка може да ви донесе цялата подкрепа, от която се нуждаете, за да се разширите уверено, като същевременно защитавате най-ценните си активи: търговски длъжници.

 

Свържете се с нас сега, за да научите за нашите услуги за застраховане на търговски кредити и да започнете да изграждате по-добри взаимоотношения с клиентите си по целия свят.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English