Новини и събития
21/01/2013
Корпоративни новини

Кофас с нова идентичност и нов слоган

Кофас с нова идентичност и нов слоган
От 2011 г. COFACE се фокусира върху основната си дейност, кредитното застраховане, и извършва реорганизация с цел подобряване на подкрепата, която осигурява на своите клиенти в нестабилна икономическа среда. В този дух групата вече придоби нова визуална идентичност и нов слоган:"COFACE - за по-безопасна търговия". Чрез уникален знак на международна марка, новата идентичност се въвежда от 21 януари 2013 г. в 66 клона на Coface Group.
 

  "Новата визуална идентичност, представена днес, отразява същественото преустройство на Coface през последните 2 години. Нашият нов слоган изразява нашата специфична добавена стойност като кредитен застраховател и  обещание към клиентите: безопасна търговия в целия свят", обяснява Жан-Марк Пилю, Главен изпълнителен директор на Coface Group.

 

Ново позициониране на марката, символ на сериозния ангажимент към клиентите.
logo_coface

  Новото позициониране на марката COFACE се основава на силните страни на компанията като кредитен застраховател: нашия опит в индентифициране и предотвратяване на рискове и работещи решения за компаниите и как да се предпазят от рисковете свързани с неплатежоспособността на техните клиенти, което им позволява да се развиват спокойно и сигурно. Именно това отразява и новият слоган на групата: COFACE - за по-безопасна търговия', символ на сериозния ангажимент, който поемаме към нашите клиенти.

 

 

Нов имидж за нова амбиция
new logo 2nd page

  Разработен от френската агенция W & Cie (Havas Group), новата визуална идентичност на COFACE е по-проста, но по-мощна. Всеки компонент на тази идентичност (лого, типография, цветова гама, оформление и т.н.) е проектиран да отрази и подкрепи новата стратегическа посока на развитие на групата.

Графичната игра между буквите ‘C’ и ‘O’  в логото, които се срещат подобно на две ръце, изразява отношенията на взаимно доверие, които COFACE поддържа със своите клиенти. 
Разликата в цвета на двете букви е символ на допълняемостта: клиентиете на COFACE имат свои клиенти. Не на последно място, връзката на C и O ни напомня за знак за безкрайност, който свързва марката с предмета на дейност, като напомня за голяма съвкупност от данни и безкрайни възможности. 

Дизайнът на логото и графиките е в син и светло зелен цвят. Синьото е част от наследството на Coface и осигурява приемственост с предходното лого. Що се отнася до новото зелено - то потвърждава уникалността и модернизацията на групата.

 

Изтегляне на това прес-съобщение : Кофас с нова идентичност и нов слоган (48,65 kB)

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English