Новини и събития
06/11/2014
Корпоративни новини, Държавен риск и икономика - изследвания

Кофас и търговско-индустриалната камара в Плевен дадоха решения за фирмена стаб

Кофас и търговско-индустриалната камара в Плевен дадоха решения за фирмена стаб
На поредната кръгла маса от инициативата „Бизнес устойчивост и растеж“  Милена Виденова, управител на Кофас България, и Даниела Пенева от Областната организация на Търговско-индустриалната камара в Плевен, представиха решения за управление на риска за фирмена стабилност. Дамянка Владимирова, зам. кмет на община Плевен, и Героги Русинов, Изпълнителен диркетор на ТИК в града, откриха срещата и приветстваха гостите.

Дамянка Владимирова поздрави организаторите за проактивния диалог с бизнеса и изтъкна ключовото значение на обсъждането и дефинирането на най-наболелите проблеми, с които се сблъскват местните компании. Представителите на Камарата представиха ролята на организацията в борбата с тези предизвикателства и представиха някои полезни решения.

 

DSC05954

 

Милена Виденова от Кофас представи основните причини за понижаване на конкурентоспособността на фирмите, сред които са ниската производителност, малкото иновации, високата енергоемкост, лошите транспортни връзки и затруднения достъп до финансиране. Последиците са забавяния в плащането, като съществена част от просрочените фактури преминават в трайна несъстоятелност. За да запазят конкурентоспособността си обаче, малките и средни предприятия могат да продължат да работят в условията на  отложено плащане, като използват възможностите за проучване на състоянието на своите контрагенти и застраховане на рисковете от неплащане от тях. Това е комплексно решение, което може да осигури стабилност. „Считаме, че на база опита, който имаме като международен застраховател на търговски кредитен риск, с история 20 години вече в България, можем да предложим работещи решения. Срещите ни с фирмите са от ключово значение, тъй като така се запознаваме от първо лице с техните потребности, за да можем да бъдем максимално полезни и да им позволим да се фокусират върху важните елементи от търговията“.

 

Проведената кръгла маса е пета от поредицата регионални инициативи в рамките на „Проект бизнес устойчивост и растеж” на Кофас България, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и регионалните палати. Инициативата цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите, особено на МСП. По време на кръглите маси се дискутират практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English