Новини и събития
29/10/2014
Корпоративни новини, Държавен риск и икономика - изследвания

Кофас и Ямболската ТПП предложиха решения за стабилност на бизнеса

Round Table Burgas
На специална кръгла маса от проекта „Бизнес устойчивост и растеж“  Милена Виденова, управител на Кофас България, и Стойчо Стойчев - председател на Ямболската търговско-промишлена палата , представиха решения за управление на риска с цел фирмена стабилност. Срещата между двете организации и представителите на местния бизнес се състоя на 29 октомври 2014 г. в Ямбол, а основната ѝ тема бе „Защита от рискове от неплащане за осигуряване стабилност на компаниите”.

 

Стойчо Стойчев представи възможностите и услугите, които палатата предоставя. Той акцентира върху реализираните европейски проекти и активното участие на представителите на местния бизнес в международни обучения. Той изтъкна обмяната на опит с други европейски страни като ключов фактор за повишаване на конкуретоспособността.

 

Милена Виденова от Кофас представи основните причини за понижаване на конкурентоспособността на фиримите, сред които са ниската производителност, малкото иновации, високата енергоемкост, лошите транспортни връзки и затруднения достъп до финансиране. Последиците са забавяния в плащането, като съществена част от просрочените фактури преминават в трайна несъстоятелност. За да запазят конкурентоспособността си, обаче, малките и средни предприятия могат да продължат да работят в условията на отсрочено плащане, като използват възможностите за проучване на състоянието на своите контрагенти и застраховане на на рисковете от неплащане от тях. Това е комплексно решение, което може да осигури стабилност в дейността. „Адекватното и ефективно управление на кредитния риск трябва да се базира на експертно мнение. Кофас е насреща с огромен информационен ресурс, гъвкави решения и отдадени професионалисти. С такъв партньор управлението на вземанията води до стабилност, а това допринася за повишаване на конкуретоспособността“ отбеляза Милена Виденова.

 

DSC05909

 

Проведената кръгла маса е третата от поредицата такива регионални инициативи в рамките на „Проект бизнес устойчивост и растеж” на Кофас България, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и регионалните палати. Инициативата цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите, особено на МСП. По време на кръглите маси се дискутират практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари. До края на годината подобни инициативи предстои да се проведат Плевен, Русе и Варна.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English