Новини и събития
24/06/2015
Корпоративни новини, Новини за продукти

Кофас и БТПП наградиха трите най-успешни МСП в България със сертификат за отличие

Кофас и БТПП наградиха трите най-успешни МСП в България със сертификат за отличие

По време на честванията на 120 годишнината на БТПП за първи път бяха връчени наградите за малки и средни предприятия със сертификат за отличие (Excellent SME), издаван от палатата и от компанията за кредитно застраховане и бизнес информация Кофас България.

 

В категорията „Най-печелившо МСП със сертификат за отличие” наградата спечели Евромастер Импорт-Експорт” ЕООД, а за най-бързо развиващо се МСП беше отличено МТМ ООД. Най-ефективно управлявано МСП със сертификат за отличие стана Отто Интернешънъл България ЕООД.

 

Управителят на Кофас, г-жа Милена Виденова, сподели: „Началото на сертификатите за отличие за малки и средни предприятия беше поставено през миналата година от БТПП и Кофас България с основната цел да насърчава успешните малки и средни компании. За това време той даде редица ползи за компаниите, както показва и обратната връзка от тях, налице са и всички сигнали, че с тях се поставя началото на една традиция – в доброто управление и в постигането на иновативни решения“.

 

IMG_0837

Основните критерии, по които са избрани тазгодишните носители на призовете на най-добрите компании със сертификат за отличие, са абсолютният размер и нетния марж на печалбата, както и процентът ръст в оборота. Взети са предвид и финансовите данни, счетоводните отчети, а също и прозрачността на компаниите, което дава основание за максимална обективност в преценката. Нито една от компаниите, притежатели на сертификат за отличие, няма оценка по-ниска от 6, според последните финансови данни. Председателят на БТТП, г-н Цветан Симеонов подчерта: „При това БТПП и Кофас подхождат с ясния ангажимент, че това допринася не само за стимулирането на малките и средни предприятия, а и за стабилизирането за средата на правене на бизнес в България“.

 

Представителите на организаторите специално поздравиха носителите и подчертаха, че такива награди заслужават още много фирми в страната ни, които благодарение на своите усилия и професионализъм се справят успешно в настоящата среда. Наградите могат да бъдат мотиватор за по-добро управление на компаниите и на рисковете, което е една от най-важните предпоставки за устойчив растеж.

 

IMG_0839

 

IMG_0843

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English