Новини и събития
26/10/2022
Корпоративни новини

Coface увеличава подкрепата си за финансиране и изпълнение на ESG проекти чрез решен

Coface взе решението да увеличи подкрепата си за финансиране и изпълнение на дългосрочни ESG проекти, чрез по-разпространено предоставяне на застрахователни решения за единичен риск.

Coface взе решението да увеличи подкрепата си за финансиране и изпълнение на дългосрочни ESG (Environmental, Social, and Governance) проекти, чрез  по-разпространено предоставяне на застрахователни решения за единичен риск. По-конкретно, Coface ще удвои пакета, предназначен за ESG проекти в световен мащаб до 2025 г. (спрямо 2022 г.).

Застраховката за единичен риск защитава собствениците на бизнеси, проектантите или финансиращите лица срещу търговски и политически рискове в дългосрочен план. Това решение обхваща проекти, представени от корпорации, банки или многостранни институции, които отговарят на точни критерии за ESG в сектори като възобновяема енергия, енергийна ефективност, транспорт, пречистване на вода, здравеопазване, образование или микрофинансиране.

Това показва ангажимента на Coface да подкрепя все повече инициативи, които имат положително екологично или социално въздействие върху икономиките чрез финансови решения.

Тази нова цел идва в допълнение към настоящите политики за търговско изключване, които непрекъснато се укрепват, за да се избегне подкрепата на безотговорни бизнес дейности или дейности, които значително допринасят за изменението на климата. Например, Coface пое няколко ангажимента да се оттегли от сектора на топлинна енергия, чрез горене на въглища: не предоставя полици за кредитно застраховане за единичен риск, нито гаранции за проекти за добив на топлинна енергия чрез горене на въглища или добиване на въглища за горене и не издава полици за застраховане на продажбите на въглища за горене от търговци на стоки.

„Coface желае да засили своята доброволческа стратегия за КСО (Корпоративна социална отговорност), като увеличи подкрепата си за институции или корпорации, които разработват отговорни ESG проекти в ключови сектори на нашите икономики. Повече от всякога искаме да използваме нашия бизнес, за да допринесем положително за света и да позволим появата на нови двигатели на устойчив растеж. Тази амбиция да удвоим нашия единичен ангажимент за риск към ESG сделки отразява нашия избор да вградим КСО в нашите ежедневни операции с конкретни и специфични цели“, каза Карол Литън, Генерален секретар на Coface.

Изтегляне на това прес-съобщение : Coface увеличава подкрепата си за финанс... (311,78 kB)

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English