Новини и събития
01/06/2022
Корпоративни новини

COFACE и AL RAJHI TAKAFUL подписаха стратегическо партньорство в сферата на застрахованет

COFACE и AL RAJHI TAKAFUL подписаха стратегическо партньорство в сферата на застрахованет

Това партньорство признава глобалния опит на Coface като кредитен застраховател, както и неговия 75-годишен опит и обширната му мрежа в 100 държави. Това позволява на Al Rajhi Takaful да засили позицията си на саудитския пазар, като допълнително обогатява своя набор от застрахователни решения. Саудитските компании ще имат достъп до нови иновативни продукти и услуги, което им позволява ефективно да развиват търговията си, като предотвратяват и управляват рисковете от неизплащане на вземания. Споразумението също така позволява на Coface да разшири своя отпечатък, като предоставя на своите глобални клиенти персонализирани решения за техните дъщерни дружества в Саудитска Арабия.

 

„Ние сме изключително горди с това ново партньорство с Al Rajhi Takaful“, каза Hassen Bennour, Главен изпълнителен директор на Coface за Близкия Изток и Южна Африка. „Укрепването на нашето присъствие на саудитския пазар с местен пазарен лидер е важен етап в разширяването на Coface в региона. Ще можем ефективно да подкрепим нова група от клиенти, като ги предпазим от рисковете от неплащане на вземанията им към клиенти на локално и международно ниво.”

 

„Това споразумение се вписва в нашата стратегия за дистрибуция. Нашият подход е да работим активно с нашите партньори и клиенти, за да получим истинско разбиране за тяхната търговска стратегия, обвързаните рискове и да предложим набор от услуги, адаптирани към техните специфични нужди. Заедно с Al Rajhi Takaful, Coface очаква с нетърпение да осигури на новите клиенти устойчиво развитие“, коментира Cécile Paillard, Главен изпълнителен директор на Coface в региона на Средиземноморието и Африка.

 

„Доволни сме от това стратегическо партньорство с Coface, което потвърждава нашата мисия да предоставяме защита на нашите клиенти чрез надеждни, достъпни и иновативни решения, за да постигнем нашата визия за преоткриване на застраховката за Саудитска Арабия. Ние също така се стремим чрез това партньорство да разширим нашата застрахователна база, да диверсифицираме рисковете и да предоставим иновативни решения в застрахователния сектор в Саудитска Арабия“, казва г-н Mahmood Dahduli, Главен изпълнителен директор на Al Rajhi Takaful.

Контакт


Plamen Dimitrov

 
Plamen Dimitrov
Country Manager
Tel.: +359 2 821 37 71
E-mail: plamen.dimitrov@coface.com 
 
 
Todor Tsvetanov
Head of Marketing & Communications
Tel.: +359 882 481 411
E-mail: todor.tsvetanov@coface.com
 
 
76A, James Bourchier Blvd.,
Business center Hill Tower
1407 SOFIA
BULGARIA

Нагоре
  • Bulgarian
  • English